Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΕΔΕΚ εξοδος με αποφαση ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥ

ΕΔΕΚ-Πολιτική «Σωτηρίας « με απόφαση Επικοινωνιολογου!!

Του
Παντελή Χατζηπαντελη

Είναι η πρώτη φορά ,που πολιτικό κόμμα που παντερια του έχει –όπως λέει-την σωτηρία της Κύπρου να λαμβάνει αποφάσεις με καθοδήγηση επικοινωνιολογου.!!!
Η ΕΔΕΚ προσπαθώντας να προλάβει ,τόσο το Δηκο όσο και τον Δησυ στον ανταγωνισμό του ποιος κάνει σκληρότερη αντιπολίτευση στον πρόεδρο Χριστοφια, έσπευσε να ανακοινώσει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη και τίποτα άλλο. Εάν οι προθέσεις της ήταν καθαρές και στηριζόμενες σε αρχές τότε δεν χρειαζόταν και γνώμη επικοινωνιολογου.
Η γνώμη και συμβουλή επικοινωνιολογου χρειάζεται όταν θέλεις να πουλήσεις το προϊόν (έξοδος)και να έχεις και τα καλύτερα δυνατά οφέλη.
Αυτά τα οφέλη θέλησε η Εδέκ να κεφαλαιοποιήσει πιστεύοντας ότι η αύξηση των ποσοστών της αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορεί να προσφέρει στον τόπο.
Είναι φανερό ότι Εδεκ και Δησυ στην ουσία κήρυξαν από πολύ νωρίς τον προεκλογικό αγώνα των επόμενων βουλευτικών εκλογων. Η ιστορία όμως λέει ότι όσες φορές η Εδεκ κατήλθε σε εκλογές χωρίς σύγκρουση με το Ακελ κέρδισε.(ευρωεκλογές).Όταν στο στόχαστρο της ήταν το Ακελ έχανε κατά κράτος . Όταν χάνεις από τον πρώτο γύρο προεδρικών εκλογών περί το 30% της δυναμης σου αυτό σημαίνει δυσαρμονία ηγεσίας-μελών, οπαδών. Όταν και σήμερα στις διάφορες μετρήσεις καταγράφεται η εμπιστοσύνη ενός μεγάλου ποσοστού των οπαδών της προς το πρόσωπο του προέδρου Χριστοφια και της γραμμής που ακολουθεί ,που άραγε προσβλέπει η Εδεκ? Να μη χάσει κιαλλο ? Αυτό είναι το μέλημα της ? Η απόφαση της για έξοδο από την κυβέρνηση είναι καθαρά μικροκομματική και κανένα δεν πείθει για το αντίθετο. Αντί να συρθεί θέλησε να σύρει το Δηκο . Η πολυφωνία, το αλαλούμ και ο εθνικιστικός παροξυσμός στελεχών του Δηκο θεωρήθηκε από την Εδεκ ευκαιρία αποκόμισης κερδών. Κέρδη που θα ….κονιορτοποιηθούν μέχρι να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν.
Είναι άξιον απορίας γιατί τώρα? Γιατί μετά από μια μεγάλη μάχη που η ενότητα και η στήριξη του προέδρου επιβάλλεται. Γιατί ορισμένες μέρες μετά την αναχώρηση του ΓΓ του ΟΗΕ από την Κύπρο επιχειρείται η αποδυνάμωση του προέδρου και διαπραγματευτή μας ? Σμπαραλιάζεται η ενότητα και στέλλουμε μηνύματα στη διεθνή κοινότητα -την οποία επικαλούμαστε και στην οποία προσβλέπουμε -ότι με κάθε της κίνηση ένα είναι σίγουρο. Μας δημιουργεί αποσύνθεση.
Η Εδεκ αφού απόλαυσε τα αγαθά της εξουσίας ,αφού έκανε την πάπια στο προεκλογικό των ευρωεκλογών προβλέποντας σωστά ότι- η σκληρή γραμμή που χρησιμοποίησε το δηκο δεν είχε προοπτική- κέρδισε .Σήμερα οι επικοινωνιολογοι πάνε στο άλλο άκρο προσβλέποντας σε κέρδη προερχόμενα από τον εθνικιστικό χώρο μια και υπάρχει έλλειψη αξιοπιστίας της ηγεσίας του.
-Πρόσφατα ο ΓΓ του Ακελ κατήγγειλε τον συντονισμό στελεχών διαφόρων κομμάτων ενάντια στην πολιτική του προέδρου. Δεν είναι συντονισμός η κοινή φρασεολογία ? Δεν είναι συντονισμός η κοινή εμφάνιση στελεχών συγκυβερνωντων κομμάτων με ακραίες φωνές απορρηπτισμου? Τοσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα? Το γεγονός της συνύπαρξης με τέτοια στοιχεία είτε βρίσκονται στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε στην ..ναφθαλίνη με τον τίτλο πρώην υπουργού δημιούργησε από μόνο του φοβίες και ανασφάλεια στην ηγετική ομάδα της Εδεκ. Στην ουσία τον εσωτερικό της αντίπαλο πήγε να προλάβει και όχι τις …«απαράδεκτες» θέσεις Χριστοφια. Την αποτροπή σχηματισμού κίνησης στην οποία πιθανόν φανερά η όχι θα μετείχαν και στελέχη της. Ετσι η ηγεσία παραμένει ηγεσία και ο Λιλλικας να περιμένει την επόμενη φορά που θα βρεθεί ευνοούμενος κάποιου ηγέτη. 25-02-10

και μαζι και μονοι

Αγαπητοί φίλοι,
το μπλοκ αυτό έχει σαν σκοπό την δημιουργία συζήτησης γύρω από το πρόβλημα της πατρίδας μας που δεν ει ναι άλλο από την επανένωση της.
Ο τίτλος και μαζί και μόνοι δείχνει ακριβώς αυτό που επιβάλλεται να δεκτουμε ,να αποδεκτουμε και να συνειδητοποιησουμε ότι Θά ειναι δυστυχώς η κατάληξη -αν υπάρξει καμία φορά -του όλου προβλήματος μας.
και μαζί και μόνοι ήμασταν επί αγγλοκρατιας μέχρι που το διαίρει και βασίλευε μας έταξε σε διαφορετικά στρατόπεδα.
και μαζί και μόνοι επί ζυριχικου καθεστώτος που δημόσια προβάλλαμε ότι συνεργαζόμαστε αλλά στο παρασκήνιο υποσκάπταμε ο ένας τον άλλο με εθνικιστικές εξάρσεις και όνειρα θερινής νυκτός.\
και μαζί και μόνοι θα ήμασταν εάν το σχέδιο αναν εφαρμοζόταν.
και μαζί και μόνοι θα είμαστε σε μια νέα διευθέτηση όπως προδιαγράφεται το μέλλον λαμβάνοντας υπόψη το τι ζητά η κάθε πλευρά για λογαριασμό της.
Δυστυχώς το μαζί και μόνο μαζί δεν υπάρχει στο τραπέζι.
Η πρόταξη της εξυπηρέτησης πρώτα του εθνικού και μετά του κυπριακού συμφέροντος δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας να υλοποιήσουμε την φράση οποίος είναι άξιος ας μας κυβερνά .Φτάνει να είναι κύπριος για την κυπρο.Φτανει το χρώμα η θρησκεία και η εθνικότητα να παραμεριστούν.